fredag 7 februari 2014

Candy cupcake

Rejält sugen på en cupcake? Gör en jättestor!
Den här tårtan ser ut som en cupcake, smakar som geléhallon och är fylld med godis! Tre överraskningar i en liksom :)



Värm 3 dl grädde och rör ner 80 gram geléhallon, rör tills de smälter. Grädden ska inte koka. Låt stå ca 6 timmar.


Vispa med elvisp. Ev kan du behöva späda med mer grädde, då gelatinet i godisen gör grädden rätt hård.


Gör en chokladform: smält blockchoklad och pensla ett tjockt lager i en stor bakform, jag frös in och penslade på igen, frös in, penslade, så det blir en tjock form som håller lite hantering sen :)


Fyll skålen med godis.



Chokladtårtbotten
50 gram smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 tsk bakpulver

Smält smöret tillsammans med mjölken
Vispa ägg och socker vitt och pösigt
Slå över smörblandningen över äggvispet och rör till en jämn smet
Blanda och sikta ner de torra ingredienserna i smeten, rör om
Gräddas i den nedre delen av ugnen i 175 grader ca 35-40 min


 Lägg en tunn tårtbricka på chokladskålen och lägg på en tårtbotten, bred på hallonfyllningen.


Skär ut bottnarna så de blir mindre och mindre, lägg hallonfyllningen mellan.


Spackla med smörkräm eller hallonfyllningen (då behöver du göra på mer än 3 dl)
Smörkräm: vispa med elvisp 150 gram smör, 2dl florsocker, 2 tsk vaniljsocker, 2msk grädde och ev citronsaft om du tycker det blir för sött.

Täck och dekorera tårtan med sockerpasta.


Här ser ni storleken jämfört med en vanlig muffinsform :)

Inga kommentarer: